Gustul de odinioara


Imi e pofta de o salata. O salata de cruditati asa cum facea bunica. Cu rosiile care chiar aveau gust de rosii si castravetii care aduceau un plus de savoare. Bunica mai adauga si branzica, facuta de ea din laptele pe care il dadea Joiana.

sursa foto






N-am mai mancat de mult o salata atat de buna, cu legume proaspete care sa aiba gustul acela de odinioara.
Gustul pe care nu il intalnim decat la produsele romanesti, nascute si crescute in tara noastra.
Importam tot felul de alimente care nu au gust deloc si care sunt pline de chimicale. Ne dorim sa ne bucuram de anumite legume tot timpul anului si de aceea incurajam importul lor din tarile vecine. Ar trebui sa ne multumim cu fructele si legumele pe care ni le ofera fiecare anotimp in parte si astfel alimentatia noastra ar fi mai sanatoasa si chiar mai gustoasa.
De multe ori m-am intrebat unde este gustul acela delicios al rosiei crescuta in gradina bunicii. Si raspunsul a venit rapid. Este acolo unde l-am lasat. In gradina bunicii, in gradinile tuturor romanilor. Trebuie doar sa il redescoperim.
Trebuie sa incurajam consumul alimentelor autohtone. Nu doar pentru ca sunt ale noastre, dar sunt si de mii de ori mai gustoase decat cele ale vecinilor. Sunt sanatoase, sunt crescute natural, chiar daca se fac ceva mai greu, trebuie sa avem rabdare pentru ca doar astfel putem consuma produsele cele mai bune. Produse neinfluentate chimic.
De cele mai multe ori, cumparam ceea ce hypermarket-urile ne ofera. Daca nu gasim decat produse importate, asta e ceea ce achizitionam. Dar daca ar fi un magazin care ne-ar oferi produse autohtone? L-am frecventa? Cu siguranta. Acum, Real ne ofera tot ceea ce avem nevoie, toate produsele de la noi din tara. Produse autohtone cu gust autohton.
Dar asta nu e singurul avantaj al produselor patriote. Cumparandu-le, am ajuta producatorii sa se dezvolte. Am ajuta Romania sa se dezvolte.
Nu trebuie sa exportam tot ce avem mai bun si sa importam lucruri mai putin bune pe care sa le consumam. Trebuie sa folosim produsele noastre pentru ca astfel vom putea creste fata de alte tari.
Trebuie sa profitam de ceea ce ne ofera pamanturile noastre. Sa le exploatam si sa folosim tot ceea ce au mai bun.
Vom avea de castigat noi, producatorii, dar si Romania.
Trebuie sa promovam consumul de produse romanesti pentru ca doar ele ne pot oferi gustul sanatos pe care ni l-au aratat candva bunicii nostri.



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING