Beneficii din natura

Buna, fete frumoase!
Stiti ca v-am spus pe pagina de facebook ca mi-am luat inima in dinti si am plasat in sfarsit o comanda pe iHerb, de unde am ales in primul rand cateva suplimente naturale. Dar despre intreaga comanda o sa facem o postare separata.
Acum vreau sa vorbim despre medicina naturista, despre aceasta ramura naturala a medicinei.
Desi eu sunt medic in devenire si este normal ca voi recomanda tot felul de medicamente pacientilor, medicamente care sunt realizate prin anumite procese chimice, niciodata nu voi spune un "Nu" categoric remediilor naturiste.
Am auzit foarte multe de la persoane de incredere si stiu cat de benefice sunt toate cele pe care natura ni le daruieste.
De multe ori nu stim sa apreciem dar poate daca ne-am afla intr-o cumpana din care natura sa fie cea care sa ne scoata la suprafata, am sti sa o apreciem. Natura ne ofera multe, poate mai multe decam noi am merita. Nu facem decat sa distrugem ceea ce ea ne ofera si astfel sa punem capat tuturor beneficiilor pe care ea ni le-ar putea aduce.
 


Oare in urma cu multe sute de ani oamenii se tratau tot chimic? Este foarte adevarat ca acum medicina a facut mari progrese si fara aceste medicamente atat de toxice pe de o parte, pentru organism, poate nu am fi reusit sa combatem sau sa tinem in frau o multime de boli. Dar totusi nu trebuie sa dam total la o parte ceea ce avem de la natura.
Existau medici si in urma cu foarte multi ani si aceia au descoperit medicamentele pe care astazi le folosim, pornind de la ceea ce gaseau in natura. Ei prelucrau ceea ce natura le oferea si ajungeau la un produs mai bun, un produs care ii ajuta sa trateze diverse boli.

Consider ca fiecare ramura a medicinei are rolul sau important, foarte bine stabilit. Si cred ca cele mai bune rezultate s-ar vedea daca medicina alopata ar colabora cu medicina naturista. Dar de multe ori, din pacate, cele doua se exclud una pe alta de parca ar fi un razboi, cand de fapt ar trebui ca conlucreze pentru binele pacientului. Pentru ca pacientul este cel care sufera din cauza acestei rivalitati dintre aceste doua ramuri. Pacientul ar fi trebuit sa aiba doar de castigat si sper ca in viitor sa se ajunga la un conses, sa isi dea seama ca doar impreuna vor reusi sa aiba rezultatele scontate.



Comentarii

  1. Nu prea sunt fana a medicinei naturiste,iar acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca de multe ori,la mine nu face fata nici medicina alopata.ma confrunt cu diverse dureri,in special de oase (reumatismul e in floare),si abia isi mai fac efectul pastilele.cremele gen puterea ursului,etc,n.au nicio treaba...cred ca depinde de organism si de simptome.la unii functioneaza,la unii nu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar depinde foarte mult de organismul fiecare persoane. Si medicina alipata functioneaza diferit in functie de persoana. Trebuie sa ne cunoastem pe noi ca sa stim ce poate avea efect si ce nu. :)
      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING