Cartea Saptamanii: Endgame - Jocul Final

Buna dimineata, fete frumoase!

Daca tot e vacanta, zic sa ne punem pe citit! Si nu orice carti, ci unele pline de suspans, pline de actiune, un amalgam de sentimente care ne vor insoti pana la ultima fila.

Intotdeauna literatura universala ma surprinde cu noi povesti de la care am mari asteptari. Si de cele mai multe ori acele asteptari sunt chiar intrecute atunci cand citesc cartea.

Astazi am pentru voi chiar doua carti, primele doua volume din seria Endgame, scrisa de James Frey si Nils Johnson-Shelton, doua carti absolut fascinante, pe care nu trebuie sa le ratati.


Sa incepem cu Endgame - Jocul Final: Convocarea, primul volum din aceasta serie terifianta. Ma sperie legatura sa cu realitatea si gandul ca se poate intampla asta si in viata reala, dar sub o alta forma. Lupta pentru suprematie exista din cele mai vechi timpuri si se stie ca doar cei puternici vor supravietui.



12 Tineri sunt alesi de o profetie antica sa intre in jocul final. Ei se desprind dintre oamenii de rand si incearca sa isi salveze semintiile. Daca ei mor, si poporul lor moare. Asa ca ei poarta pe umeri o povara imensa. Nu lupta doar pentru proria viata, ci si pentru perpetuarea semintiei lor.

Dar la final nu poate fi decat un singur supravietuitor. Si ramane de vazut cum se va ajunge acolo.

Foarte mult mi-a placut modul in care s-a facut naratiunea si anume din perspectiva fiecarui participant in parte. Astfel ajungi sa ii cunosti pe toti, sa ii indragesti si mai ales sa ii intelegi. Ajungi sa fii de acord cu actiunile lor, desi daca nu le-ai cunoaste istoria, i-ai fi judecat. Dar aceasta metoda de naratiune te ajuta sa ajungi cat mai adanc in tainele ce se ascund in spatele fiecare participant la jocul final.

Se fac aliante sau se lupta pe cont propriu, se ajuta sau se tradeaza, se bucura sau plang, se lupta sau se imprietenesc. Vei avea parte de o multime de sentimente diferite atunci cand vei parcurge, rand pe rand, filele acestei carti. Cu siguranta nu o vei putea lasa nici tu din mana, asa cum mi s-a intamplat si mie.

Vei spera ca favoritul tau sa fie castigatorul dar parca autorul stie deja pe cine ai ales si face in asa fel incat sa piara urmatorul. :)) Stiti deja ca autorii au aceste obiceiuri. Dar vei trece peste si veti adopta pe altcineva.


Si daca dupa ce termini primul volum crezi ca nu poate fi nimic mai bun, atunci trebuie sa treci imediat la Endgame - Jocul Final: Cheia Cerului pentru ca iti vei schimba imediat parerea. Este o carte parca si mai antrenanta, daca poate exista asta.

Au mai ramas noua jucatori si doua chei de gasit. Dar luptele pentru supravietuire continua. La final trebuie sa ramana unul singur si toti concurentii la Jocul final sunt constienti de acest aspect, de aceea fac tot posibilul sa isi salveze viata, dar mai ales sa isi salveze poporul.

Nici o carte fara personaje negative. Aici ii avem pe Kepleri, cei care practic fac jocurile. Cei care influenteaza parcursul si desfasurarea acestora. Cei care isi vara coada in drumul spre final.

Dar Jucatorii isi dau seama si trebuie sa fie mai puternici pentru a putea razbi.


Un stil simplu de scriere, fara ambiguitati. Imi place sa inteleg tot ce imi transmite o carte fara a fi nevoie sa citesc o propozitie de doua ori doar pentru a-mi da seama ce a vrut sa spuna autorul (sau traducatorul). Asa ca inca o bila alba si din acest punct de vedere.


Ca sa nu ma mai lungesc mult, va transmit doar ca Endgame este o serie ce nu trebuie ratata. Daca v-ati regasit stilul de lectura in cele povestite, atunci cu siguranta trebuie sa cititi si aceasta carte. Daca sunteti fani Jocurile Foamei, cu atat mai mult. Desi nu pot spune ca sunt identice, nici chiar asemanatoare, stilul este tot prin zona asa ca sunt convinsa ca va va placea si aceasta serie. :)



Comentarii

  1. imi plac Hunger games, dar Endgame nu stiu de ce nu m-a astra pana acum, desi am auzit lucruri bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu m-am apucat sa citesc Viitor cu Cap de Mort.
    Facusem o pauza destul de lunga de la citit. Dupa ce il termin o sa caut si Endgame, chiar m-ai facut curioasa.
    Kaiyo Aino Blog > New Post is Up!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu m.ai facut curioasa cu aceasta carte. Cu siguranta o voi cauta :)
      Pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING